لطفا یک منو را به مکان منوی اصلی زیر اختصاص دهیدمنو

جمعه, آبان ۲۵, ۱۳۹۷
دسته‌بندی نشده

عادت غذایی نامناسب عامل گرسنگی پنهان است

رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: اصلی ترین دلیل گرسنگی پنهان در بین مردم، فرهنگ عادات غذایی نامناسب و طراحی سبدغذایی متفاوت با نیازهای بدن است.

کتر قدیر رجب زاده روز پنجشنبه به مناسبت هفته غذا و روز جهانی غذا افزود: جامعه به سمت مصرف آن دسته از مواد غذایی حرکت کرده که انرژی و پروتئین مورد نیاز بدن را حتی بیش از نیاز تامین می کند اما به لحاظ تامین ریزمغذی های مورد نیاز بدن ارزش غذایی بسیار کمتری دارد.
وی ادامه داد: از جمله این دسته از مواد غذایی می توان به فست فودها و مواد قندی اشاره کرد که سهم قابل ملاحظه ای در سبد غذایی امروز خانوارها پیدا کرده اند، به همین علت نزدیک به ۵۰ درصد ایرانیان اضافه وزن دارند بنابراین منشا گرسنگی پنهان را می توان سبد غذایی نامناسب خانوار بیان کرد.
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: سلول های بدن برای رشد، اعمال حیاتی و ترمیم بافت ها نیاز به مواد مغذی دارند که شامل درشت مغذی ها همچون کربوهیدرات، چربی‌، پروتئین و ریزمغذی هایی همچون انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی است.
وی افزود: نیاز به این مواد مغذی در افراد مختلف با توجه به سن، جنس و هیکل افراد متفاوت است اما شرایط اقلیمی و برخی عادات غذایی ممکن است گروهی از جمعیت منطقه ای را مبتلا به کمبود مواد مغذی و عوارض ناشی از آن کند.
دکتر رجب زاده ادامه داد: نتیجه این سوء‌ تغذیه افزایش مرگ‌ و میر، ابتلا به بیماری ها به دلیل ضعف دستگاه ایمنی بدن، ناتوانی جسمی، کاهش بهره هوشی و کاهش قدرت یادگیری و افت تحصیلی، تغییرات رفتاری به ‌صورت بی‌حوصلگی، بی ‌تفاوتی و انزوا طلبی است که حتی روند توسعه کشورها را به خطر می‌ اندازد.
وی گفت: سرانه مصرف شیر در ایران سالانه حدود ۷۰ لیتر و در حالی که این میزان در کشورهای توسعه یافته بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ لیتر است همچنین سرانه مصرف ماهی و آبزیان در ایران سالانه کمتر از هشت کیلوگرم بوده اما در کشورهای توسعه یافته و اروپایی این رقم بیش از ۲۲ کیلوگرم در سال است.
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: به طور کلی بررسی وضعیت مصرف ریزمغذی ها در ایران نشان می دهد تقریبا تمام دهک های درآمدی جامعه از کمبود کلسیم رنج می برند که دلیل عمده آن کم مصرفی شیر و لبنیات در مقایسه با استانداردها است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر تنها سه دهک بالای جامعه به اندازه کافی و استاندارد آهن جذب می کنند، در دهکهای اول تا پنجم جامعه غیر از کمبود آهن و کلسیم، کمبود ویتامین های A و B2 نیز قابل ملاحظه است.
دکتر رجب زاده گفت: این در حالی است که بخش عمده ای از افراد انرژی و پروتئین لازم روزانه را جذب می کنند و حتی جذب این مواد در بخش قابل ملاحظه ای از جامعه بیشتر از نیاز بدن است.
وی افزود: بر اساس گزارش منتشره وزارت بهداشت، خراسان رضوی نیز به لحاظ فقر ریزمغذی ها در جامعه شرایط مشابهی با کشور دارد. ۷۲٫۷ درصد از مردم این استان با کمبود و یا کمبود حاشیه ای ویتامین D مواجه اند و ۱۹٫۱ درصد از کودکان ۱۵ تا ۲۳ ماهه و ۱۱٫۴ درصد از نوجوانان خراسانی از کمبود روی رنج می برند.
رئیس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی ادامه داد: بدون شک عدم مقابله با پدیده گرسنگی پنهان در جامعه که بخش قابل ملاحظه آن به عادات غذایی نادرست در جامعه باز می گردد عواقب غیرقابل جبرانی می تواند داشته باشد، از جمله این پیامدها می توان به ضعف دستگاه ایمنی بدن، ناتوانی جسمی، کاهش بهره هوشی و کاهش قدرت یادگیری تغییرات رفتاری و بی حوصلگی اشاره کرد.
وی گفت: بدون شک با افزایش مصرف لبنیات، میوه و سبزی که منابع غنی بسیاری از ریز مغذی ها هستند بخش قابل توجهی از کمبود ریز مغذی ها در جامعه جبران خواهد شد.
۲۲ تا ۲۸ مهر هفته غذا نامگذاری شده و ۱۶ اکتبر مصادف با ۲۴ مهر روز جهانی غذا است.

ارسال پاسخ